Sex on the Beach

Sex On The Beach

A vodkás italok közül az egyik legkedveltebb és ismertebb magyarországon az általános koktél ismerettel rendelkező fogyasztók között. Vagy ahogyan kérték tőlem a keleti országrészben ” tesó… csinálj már nekem egy olyan mórázás a tarnaparton koktélt. Teszem hozzá ritka pillanatok egyike volt amikor nem is tudtam melyik alapszeszhez is nyúljak de kihúztak a pácból.

1987-ben indult az ital története Floridában amikor egy bartender ezzel az italával indult el mixerversenyen. Mikor beküldte a receptet melyet már akkor rendszeresen használt mint saját specialítás. A zsűri megkérdezte mi az ital neve amire azonnal rávágta Sex on the beach mivel a partot ahol dolgozik ez jellemzi a legjobban.

Világhírnévre se kellett sokat várnia mivel annyira elhíresült itala ,hogy a Cocktail című filmbe is bekerült. Innen viszont a világ megismerhette kreálmányát. 1988-tól nem volt a földön olyan szeglet ahol ne kérték volna ezt az italt.

Recept

4cl vodka

2cl baracklikőr

6cl narancs juice

6cl áfonyalé

Sajnos kis hazánkban még sokszor feketeribizli levet használnak hozzá. Ami nem rossz de nem ugyan az. Sok esetben köszönhető volt annak is sajnos,hogy volt olyan időszak mikor nem lehetett áfonya levet beszerezni. Viszont most már lehetőség van kiváló alapanyagra és ezzel párhuzamosan szuper italok készítésére.

Teszteljétek le bartendereimet vagy engem milyen finom is tud lenni egy Sex on the beach koktél. (rendeld meg cégednek)

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük