Margarita Cocktail

Margarita koktél

 

Szia…

Következő ital amit be szeretnék mutatni neked a Margarita. (nem összekeverendő a pizzával 🙂 )

A föld egyik legismertebb koktélja melynek világnapja is van február 22. Az ital keltkezésének pontos körülményei nem tisztázottak. De ez oly sok kevert italról elmondható. Számtalan variációja ismeretes…. akár ízesitett akár frozen (jégkása) verzióban is.

Bár nem az egyetlen tequila alapú ital a receptkönyvekben de az egyik legismertebb. Az ízkavalkád amit magában hordoz egyedül álló: az édes, sós, savanyú.

Ha az ital eredetét kerssük a szesztilalomig vissza kell utaznunk időben. Azaz 100 évet legalább. Maga az ital népszerűsége nem máshonnan mint az egyesült államokból kezdett kibontakozni. Nagyobb népszerűségnek 1940 után örvendett az ital kissebb nagyobb törésekkel.

A három összetevő nem azt jelenti ,hogy egy igenis egyszerű koktélról beszélhetünk.

-4cl tequila

-2cl narancslikőr

-2cl limelé (vagy citromlé)

Jól lehűtött sóval krusztázott pohárba töltjük amit előtte shakerben erősen összeráztunk. Ha lehet dupla szűréssel ,hogy minél kevesebb jégszilánk kerüljön az italba mely csökkenti a fogyasztási élményt. (javaslatom szokott lenni a pohár félig krusztázása)

Mivel a név egy nőre is utalhat ezért bárkinek ajánlható. Attól függően milyen módban vagy ízben készítjük így a nap bármely szakában.

remélem ízlik….

Tegye Ön is rendezvényét feledhetetlenné a Bartist élménnyel!

Scroll to Top

Melyik szolgáltatás érdekli?

Válasszon és informálódjon részletesen

Koktélshow rendezvényekre

Koktélshow Esküvőkre