Cosmopolitan koktél

Cosmopolitan

Cosmopolitan koktél, azaz a Sex és New York egyik klasszikusa.

A legtöbb forrás szerint a koktélt a floridai South Beachen dolgozó mixerhölgy, Cheryl Cook alkotta meg. Egy internetes interjúban Cheryl Cook elmondta, hogy 1985-ben vagy 1986-ban találta ki ezt az italt. Eredeti receptje szerint a koktélba kell absolut citrom, egy löttyintésnyi triple sec , egy csöppnyi rose’s citromlé és csak éppen annyi áfonyalé, hogy csinosan rózsaszínre fesse.

Elterjedése már a ’90-es évek elején megállíthatatlan volt de nem csak amerikában. A híres Sex and the city sorozat szinte minden részében felbukkanó koktél a világot meghódította egy csapásra. De azt kevesen tudják,hogy ez nem csak a hölgyek tipikus itala. Ugyanis a vodkval és az áfonyával való játék lehetővé teszi ,hogy az urak is fogyasszák illetve a filmből megtanulhattuk : az elkeseredett nők is…..

Receptje

-4cl citromos vodka

-2cl cointreau

-1.5cl limelé

-3-4cl áfonyalé

Shakerben összerázva és jól lehűtött klasszikus Y pohárba töltjük. Én mindig szoktam az ital tetejére narancs héjából összenyomva olajat permetezni. Amint a szádhoz emeled a poharat azonnal az orrodba mászika narancs kesernyés édes és egyben fanyarkás illata. Innen nincs megállás azonnal fel akarod hörpinteni ezt az italt

A mai bárok,koktélbárok és rendezvények szerves itala. Én még nem dolgoztam és nem szerveztem olyan rendezvényt amin ne kérte volna esetleg minimum egy koszorús lány ezt a koktélt.

Ha kérsz egyet rendeld meg szolgáltatásom….

🙂

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük