Aperol Spritz koktél

Aperol Spritz

Ha nyár akkor APEROL SPRITZ. Szinte egy szabadtéri program vagy buli nem zajlott le anélül ,hogy legalább egy pohárba ne legyen egy kissé áttetsző narancssárga ital egy karika hozzá illő gyümölccsel. A kicsit kesernyés de mégis édeskés frissítő buborékos ital sokak kedvence. De mikor a márkával foglalkoztam akkor sokszor sajnos az is kiderült ,hogy van aki csak divatból issza és nem is annyira szereti. De a többség még szerencsére azért issza mert finom számukra. Sőt találkoztam igaz függőkkel és Aperol rajongóval is. Például egy barátságot is köszönhetek ennek amiből megismerhettem számomra fontos embereket ,barátokat is.

Maga az alap összetevője 1919-ben született meg az Aperol. A márka a világháború után szárnyalni kezdett egészen a harmincas évekig. De a következő mérföldkőre várni kellett egészen az ötvenes évekig amikor megszületett a híres kevert ital: Az aperol Spritz koktél. 1980-tól ’90-ig a márka sok sok reklámot futtatott és világhírnévre tett szert. Valamint forradalmasította reklámpiacot. 2000-ben beolvadt a Campari groupba ahol sokan azt gondolták,hogy el szeretnék tüntetni a márkát. De a márka még nagyobb erőre kapott és felfelé szárnyal és szárnyalt folyamatosan. Valamint 2013-ban mivel a világon mindenhol másképpen készítették az italt megkértek 15 magyar bartendert ,hogy segítsünk egységesíteni. Akkor találtuk ki a 3-2-1 arányt mely szerint 3 rész prosecco 2 rész aperol 1 rész szóda. Ez egészen 2019-ig amikor ezt a receptet megváltoztatták. 2-2-1 arányúra.

De a rendezvényeimen én és a kollégáim is számos verzióban készítik a vendégeinknek. Az én személyes kedvencem az tonikkal készül. (szóda helyett használom) Főleg nyáron sokkal frissítőbb.

Aki nem hiszi járjon utána és kérjen tőlem egy rendezvény alkalmával.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük