bartist.hu - Bar Artist - rendezvények, esküvők, céges bulik | Daiquiri koktél
52144
post-template-default,single,single-post,postid-52144,single-format-standard,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,capri-ver-2.3, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,grid_1200,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
 
Daiquiri koktél

Daiquiri koktél

A daiquiri koktélért Jennings Stokton Cox-nak lehetünk hálásak aki egy amerikai mérnök volt a XX. században. 1898-ban az amerikaiak elkezdték a kubai vasércbányák kiaknázását. Cox a dél-keleti régióban dolgozott nem messze Daiquiri városkától.

Ezek a mérnökök mint Cox is magas pénzt kaptak fizetség gyanánt és mellé sok dohányt és a helyi rum a mai elhíresült Bacardi cég fehér rumját. A carta blanca-t.

Minden este a helyi lakosok a kávéjukba is ezt a rumot tették így valamilyen formában ő is elkezdett kisérletezni. Az italhoz hozzá került a cukor és a lime.

De egy másik történet alapján vendégeket várt és az amerikai vendégeit mindig ginnel várta de ebben az esetben pont kifogyott a készlete. Akkor találta azt ki ,hogy cukrot és lime-ot tesz a karcos és kissé nyers alap rumhoz ebben az esetben. Megszületett a Daiquiri.

Annyira klasszikussá vált, hogy bartenderek ezzel tesztelik egymást. Bár nem egy bonyolult ital az összetevők alapján de nehéz és nagy rutin kell a tökéletes ital elkészítéséhez. A cukor milyensége és a lime savtartalma illetve létartalma alapján sose lehet ezt az italt tökéletesen csak rutinól elkészíteni.

recept. : Daiquiri koktél

4.5cl fehér rum

2cl limelé

2cl cukorszirup