bartist.hu - Bar Artist - rendezvények, esküvők, céges bulik | Cuba Libre
52142
post-template-default,single,single-post,postid-52142,single-format-standard,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,capri-ver-2.3, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,grid_1200,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
 
Cuba Libre

Cuba Libre

Mint a koktélok nagyon nagy százalékában itt is vannak legendák és biztosan van egy eredeti sztori is. Amiről én tudok az 1900 Kuba. De ha már ez a közép amerikai régió akkor nem mehetünk el Hemingway mellet aki a könyveiben többször említi ezt az italt. De az igazi népszerűséget az 1970es évektől érte el. Az ital megszületését a kubai amerikai katonai kormányzó küldöncéhez kötik. Az ő elmondása szerint jelen volt az ital születésénél.

De vannak olyan történetek is ami szerint egy kubai tiszt kérte ezt az italt minden este, amikor pedig megkapta felkiáltott a koktélt magasba emelve. Kiabálva szabad kuba azaz Cuba Libre!

Vannak olyan felröppenő pletykák is miszerint ez az ital már létezett csak a helyi fehér rum gyártója a bacardi és a piacra betörni vágyó amerikai Coca cola gyár marketingfogása lenne.

Maga az ital elkészítése sem olyan nehéz.

Pohárba sok sok jég bele a fehér rum majd felöntve colával és 2 gerezd lime belefacsarva.

Recept : Cuba Libre.

4-6cl fehér rum

1dl cola

1/2 lime leve