Szombati Zsolt

Saját gondolatok

Páran megkérdezték tőlem ,hogy miért is kezdtem el ezt a szakmát vagy pedig a rendezvényeket.
Nagyon nagyon egyszerű a válasz: mert szeretem.

Szombati Zsolt - Macallan

Márkamesék – Macallan, az intelligens whisky

Azt a rézfán fütyülőjét…mondhatnám, ha szoktam volna ilyeneket mondani, de most minden okom meg volt rá, szóval mondom és írom is. Mindez a Macallan whisky kóstolásakor jutott eszembe, ami most bárki számára elérhető a Gourmet Fesztiválon. A The Famous Grouse és a The Macallan whiskymárkák ugyanis külön standdal vannak kint a fesztiválon, ahol Szombati Zsolt bartender csinál kedvet a skót whiskyhez.

Szombati Zsolt -bartender

Ha nem tudod, mit innál, kérd az én kedvencemet

Nincs könnyű dolga annak, akinek estéről estére végi kell nézni, ahogy emberek összeverekednek, mások meg egymásba szeretnek; akinek első randikhoz és szakításokhoz is asszisztálni kell egyszerre; akinek ugyanúgy együtt kell érezni az előléptetését ünneplővel, mint a kirúgását felejtővel.

Szombati Zsolt - bartender

Szombati Zsolt nyerte az Unicum szilva koktélversenyt

Szombati Zsolt bártender nyerte az Unicum Szilva koktélversenyt a Zwack látogatóközpontjában, ahol két kategóriában is részt kellett vennie az indulóknak. Az elsőben egy Unicum Szilva alapú long drinket kellett elkészíteni a lehető leggyorsabban, míg a másodikban egy Unicum Szilva alapú koktélt kellett prezentáció keretében megcsinálni. Íme a győztes receptúrák.

koktél

A világ 100 legfinomabb koktélja

Akárcsak a korábbi években, a ’2016 Top 100 koktélja’ összeállítása során a Difford’s Guide figyelembe vette az egyedi koktélokkal foglalkozó online oldalak látogatóinak számát, valamint megvizsgáltuk a koktélok előfordulásának gyakoriságát a bárok menüin Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában, illetve az online kereső oldalak statisztikáiban.

Szombati Zsolt - bartender

“Csinálj nekem valamit” – avagy a világ leghíresebb koktélja

Senkinek ne legyen illúziója, a bartender attól a pillanattól figyel minket, hogy belépünk az ajtón. Nagyjából meg is tudja mondani, mire számíthat tőlünk, hiszen nap, mint nap ezt csinálja: megpróbálja a rendelkezésre álló legkevesebb információ alapján megismerni és kiszolgálni a vendéget