bartist.hu - Bar Artist - rendezvények, esküvők, céges bulik | Mojito mese
52060
post-template-default,single,single-post,postid-52060,single-format-standard,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,capri-ver-2.3, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,grid_1200,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
 
koktél

Mojito mese

Mi is a mojito? Ez nem a nyár vagy bármely évszak kedvenc itala…. ez minden időszak legkedveltebb koktélja. Bár tény ,hogy ebben az országban kijelenthető ha valakit megkérdezel mondj 3 koktélt tuti benne van.

Az is tény ,hogy a világ egyik legjobb itala.  Rum-cukor-lime-menta-szóda. Mi mégis  a titka? Talán nincs is.

De talán mégis? Fontos az egyensúly az italban a savak a cukor egyensúlya.

A pontos eredete vita tárgyát képezi a mai napig.  A 19. századi kubai cukornádföldeken dolgozó afrikai rabszolgákhoz kötik az italt.

Minden esetre 1920 magasságára Kuba nemzeti italává vált.

A Havanna-i BODEGUITA del MEDIO bár adta a helyszínt az első “mojito” megszületéséhez. A hitelességét az is adja a históriának miszerint Hemingway is kéziratával megerősítette ezt a tényt.

100 éve rendületlenül hódít ez a koktél. Nincs olyan parti amin nem hangozna el a a mondat… -kérek egy mojitot.. (ez a szofisztikáltabb. Van aki csak odamondja :mojito)

Mi a rendezvényeinken is megszámlálhatatlan mennyiségben és talán variációkban adjuk ezt a szomjoltó italt a vendégeink részére.

Nagyon sok twistet (variációt) készítünk. Passion, papaya, bodza, és ami a személyes kedvencem a pink grapefruit.

Kiváló maga az alap ital is de mindig szeretjük a meglepett arcokat… A ffffuuuuuu de jó…..

Tehát ha találkozol a Bartist csapattal mindenképpen kóstold meg valamely verziónkat.

ne feledd ez is sok sok jéggel az igazi

 

Egészségedre